Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

5 december 2018 | 12:00

"The Marvelous Mrs. Maisel" är den bästa komediserien du ännu inte sett

"Män skäms lite för att de gillar serien", berättar Emmy-vinnaren Rachel Brosnahan för MovieZine. Idag börjar säsong 2.
Golden Globe- och Emmy-juryn är överens. Årets bästa komediserie heter ”The Marvelous Mrs. Maisel”. Serien knep de åtråvärda priserna tidigare i år ör sin första säsong. Belönades gjorde även Rachel Brosnahan, för huvudrollen som den nydumpade New York-tjejen som provar en ny karriär som ståuppkomiker - vilket inte är ett skämt för en kvinna på 50-talet.

Med en stor dos charm, rapp dialog, perfekt fångad tidskänsla och härliga musikalnummer har ”Mrs Maisel” förtrollat alla som sett den. Vilka tyvärr är alldeles för få, eftersom serien i Sverige visas på Amazon Prime Video.

Tidigare i höstas fick jag chansen att gratulera ensemblen till Emmyvinsten, och fråga Rachel Brosnahan om vad tittarna kan vänta sig från säsong 2.

- Säsong 1 handlade för Midge om att hitta sin röst, och att ta beslut som skulle vända upp och ned på hela hennes liv. Säsong 2 kommer att utforska vilka konsekvenser det har fått, för henne och alla runt omkring henne. Hur påverkar hennes udda yrkesval, i den tidseran, hennes närmaste?
 
 
Vad är det då som har gjort serien så framgångsrik? Michael Zegen, som spelar exet Joel Maisel, svarar:

- Det är en bra serie. Den är rolig. Vi säger det ofta, med i världens klimat idag är det ett bra upplägg. Man kan luta sig tillbaka, slappna av och glömma alla problem. Även när jag ser på den som en tittare, en i publiken, kan jag glömma allt. För den är så underbar. Den är visuellt förbluffande och rolig, och karaktärerna är så rika. Jag älskar den.
 
Rachel Brosnahan har träffat många fans, och märker att alla har olika anledningar till varför de älskar ”Mrs. Maisel”.

- Det är en av de coolaste sakerna med att prata med fansen. Det bästa är när män kommer fram och säger att de verkligen gillar serien. De skäms lite för det, men de berättar att de började titta för att en kvinna i deras liv tittade, och de började smygtitta och blev förälskade. Men jag älskar hur entusiastiska de är när de berättar hur mycket de älskar den!

- Folk tittar med sina familjer, det för dem samman. En kvinna berättade för mig att hon tittar med sin dotter. Andra tittar med sina makar eller sina mammor. Serien är en sund blandning av verklighet och fantasi. Den handlar också om drömmar om ambitioner, den handlar om en kvinna så vill återuppfinna sig själv, och att det aldrig är aldrig för sent. Den kommer rätt i tiden.
 
 
Det är inte för sent att börja följa Midges äventyr. Andra säsongen av ”The Marvelous Mrs. Maisel” finns från och med idag att streama på Amazon Prime Video.
| 5 december 2018 12:00 |