Serie

Skribent

Alexander Kardelo

24 januari 2019 | 09:00

"The Lost Boys" bland 5 nya serier från CW

Den ungdomsorienterade tv-kanalen The CW har också beställt pilotavsnitt för en "Riverdale"-spinoff.
The CW börjar planera för höstsäsongen, och har beställt pilotavsnitt för fyra nya dramaserier. Samtliga bygger på kända titlar med inbyggd fanbas, och skapas av producenter som haft ett gott samarbete med kanalen.

"Jane the Novela" är en spinoff på populära "Jane the Virgin". Det ska bli en antoligiserie i äkta telenovela-stil, där varje säsong bygger på en fiktiv roman skriven av Jane Villanueva (spelad av Gina Rodriguez).
 
 
"Katy Keene" är namnet på en "Riverdale"-spinoff som följer fyra av karaktärerna från serietidningen om Acke (Archie). En dramakomedi med musikalinslag om hur fyra 20-plussare med artistdrömmar försöker slå igenom på Broadway i New York. Producent Greg Berlanti står bakom flera av kanalens DC-serier, samt filmen "Love, Simon". Det blir den andra "Riverdale"-spinoffen efter Netflix-serien "The Chilling Adventures of Sabrina".

"Nancy Drew", eller Kitty som hon kallas på svenska, är en tonårsdetektiv som i den här tv-versionen fyllt 18 år. Det är sommaren efter high school, men ett mordmysterium på hemmaplan hindrar henne från att åka iväg till college. Produceras av Josh Schwartz och Stephanie Savage, som står bakom "Gossip Girl" och "Dynasty". Nancy Drew syns närmast i en långfilm med Sophia Lillis ("Det") i huvudrollen, men projekten är inte sammakopplade.
 
 
"The Lost Boys" är vampyrklassikern från 1987 som planerades som serie redan för två år sen. Rob Thomas ("iZombie") står bakom denna reboot. Historien följer två bröder som flyttar till Santa Clara där vampyrer lever i hemlighet.

Sist men inte minst ska "Batwoman" få en pilot, och Ruby Rose kan få ansluta sig till populära CW-serier som "Arrow", "The Flash" och "Supergirl".
| 24 januari 2019 09:00 |