Spel

Skribent

Tobias Andersson

27 maj 2023 | 13:47

”The Lord of the Rings: Gollum” suger! Det tycker även utvecklarna

Det senaste ”Sagan om ringen” -spelet levde inte direkt upp till förväntningarna. Spelutvecklarna ber nu om ursäkt.
”The Lord of the Rings: Gollum” släpptes i torsdags till PC, Playstation och Xbox. Mottagandet har varit minst sagt svalt och Gollums äventyr i Midgård kan mycket väl kandidera till att bli årets sämsta spel. Det nya spelet som låter oss utforska Tolkiens magiska värld snittar (just nu) bara 36 av 100 hos Metacritic, med andra ord är det ett av de spelen som fått sämst betyg hittills i år.
 
Spelet sägs vara lika ostabilt som Sméagol/Gollums personlighet. Gameplayet ska nämligen vara fyllt med buggar och korkad artificiell intelligens blandat med utdaterad grafik.
 
Utvecklarna själva är medvetna om problemen och tar till Twitter för att be om ursäkt till alla som har köpt ”The Lord of the Rings: Gollum”.
 
”Vill vill vänligen be om ursäkt för den undermåliga upplevelsen många av er har haft med ”The Lord of the Rings: Gollum” vid release”, skriver utvecklarna i en tweet som du kan läsa nedan.
 
 
MovieZine är i full färd med att recensera spelet. Om några dagar får du se om vi också är lika kritiska till spelet.
 
 
Det är verkligen trist att se hur flera spel släpps i trasiga, helt oacceptabla skick. Något som idag börjar normaliseras inom spelindustrin. Antagligen känns det väl lätt för spelutvecklarna att patcha bort problemen på efterhand, men det känns ändå som ett slag i ansiktet mot oss konsumenter som köper en ofärdig produkt. Spel som ”Cyberpunk 2077” och remaken av ”XIII” är bara några typexempel på spel som borde stannat i utvecklingsfasen ett tag till.
| 27 maj 2023 13:47 |