Spel

Skribent

Alexander Kardelo

26 mars 2019 | 08:30

Gollum tar huvudrollen i nytt tv-spel

”The Lord of the Rings: Gollum” lovar en annorlunda tolkning av "Sagan om Ringen"-karaktären.
Gollum, den mystiska men populära figuren från J.R.R. Tolkiens fantasyböcker och "Sagan om Ringen"-filmerna, kryper snart fram i ett nytt tv-spel.

Tyska spelutvecklaren Daedalic Entertainment har just avslöjat att de arbetar på ”The Lord of the Rings: Gollum” som tar oss tillbaka till Midgård. Men vi ska kanske inte räkna med att Andy Serkis återvänder i sin mest ikoniska roll:

- Det kommer bli en annan tolkning av karaktären och världen, så även med Andy Serkis skulle det inte bli samma karaktär som i filmerna. Det skulle ge honom en annan vinkel. Därför behöver det inte nödvändigtvis vara han. Det kan bli någon annan som gör sin tolkning, säger Jonas Husges, Head of Business Development, till Comicbook.com.
 
 
Hollywood Reporter tillägger att handlingen utspelar sig före "Sagan om Ringen"-filmerna och -böckerna. Spelaren kommer få möjlighet att göra olika val, antingen som Gollum eller som hans andra personlighet, Smeagol.
 
- Där finns redan en stor konflikt inom karaktären, två röster som ständigt talar till dig. Det finns en god anledning till att ta olika beslut i spelet (...) Vi vet historien i boken, men nu ska vi berätta vad som hände honom innan han dök upp för första gången i böckerna, säger VD:n Carsten Fichtelmann.
 
Spelet kommer inte heller att ha någon koppling till den kommande "Sagan om Ringen"-serien som utvecklas av Amazon. ”The Lord of the Rings: Gollum” släpps någon gång under 2021 till PC och konsoler.
| 26 mars 2019 08:30 |