Spel

Skribent

Anders Eklöf

17 maj 2023 | 18:00

"The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" är seriens bäst säljande

Spelet såldes i över 10 miljoner exemplar på tre dagar, vilket gör det till seriens snabbast säljande titel.
I fredags släpptes äntligen "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" till Nintendo Switch, som är en uppföljare till "Breath of the Wild" från 2017.
 
Spelet har fått fina betyg och hyllas för att vara mer av sin föregångare på alla sätt och vis, samtidigt som det tar konceptet till nya och spännande höjder. Vår recension dyker upp på MovieZine inom de kommande dagarna.
 
Nu har Nintendo gått ut med att "Tears of the Kingdom" såldes i över 10 miljoner exemplar på tre dagar, vilket gör det till det snabbast säljande spelet i "The Legend of Zelda"-serien. Spelet är även det snabbast sålda Nintendo Switch-spelet i Europa.
 
- Nintendo Switch är på sitt sjunde år och momentum är fortsatt starkt, vilket den här rekordstora lanseringen visar. Vi är så tacksamma för stödet från fansen vad gäller "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" och ser verkligen fram emot att höra mer om deras äventyr och kreativitet när de går på äventyr i Hyrule, säger Nintendo of Europes VD Stephen Bole i ett pressmeddelande.
 
 
 
Föregångaren "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" har jämförelsevis sålts i ungefär 31 miljoner exemplar sedan det släpptes. "Skyward Sword" från 2011 såldes i cirka 3,67 miljoner, medan "Ocarina of Time" såldes i cirka 7,60 miljoner.
 
Det var alltså ett bra beslut av Nintendo att låta Zelda-serien utspela sig i en öppen värld. Det har även tisslats och tasslats om att ytterligare ett liknande spel är under utveckling.
 
I en intervju har även skaparna bakom serien visat intresse att göra film av spelen, efter framgångarna för "Super Mario Bros. Filmen".
 
Har du spelat "Tears of the Kingdom"? Vad tycker du om det än så länge?
| 17 maj 2023 18:00 |