Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 maj 2023 | 15:00

Nintendo vill göra film av "The Legend of Zelda" efter Mario-succén

Skaparna bakom "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" har visat intresse för att göra film av serien i en intervju.
För ett tag sedan blev det klart att "Super Mario Bros. Filmen" av Nintendo och Illumination har dragit in över en miljard dollar i biointäkter, vilket utan någon tvekan gör den till den mest inkomstbringande tv-spelsfilmen någonsin.
 
Vi på MovieZine har redan spekulerat i vilka andra Nintendo-serier som skulle kunna bli film efter rörmokarens äventyr i Svampriket, där vi bland annat nämner "The Legend of Zelda". I en intervju med sajten Polygon berättar skaparna bakom det nyligen släppta "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" att de gärna hade velat göra film av serien.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
"Super Mario Bros. Filmen" är en av 52 filmer som någonsin kommit in i miljardklubben.
 
Det är spelets regissör Hidemaro Fujibayashi och producenten Eiji Aonuma som berättar att det finns ett stort intresse från deras håll, men att det inte bara är upp till dem om det blir av eller inte.
 
- Jag måste säga att jag är väldigt intresserad, men det är inte bara mitt intresse som gör att saker och ting händer, säger Aonuma. 
 
- Det är nog snarare fansens röster som är viktiga här, säger Fujibayashi.
 
 
"The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" har ett samlat betyg från kritiker på 96 av 100sajten Metacritic, samtidigt som det hyllas stort av spelare sedan det släpptes i fredags. "Zelda"-serien är verkligen stor och älskad av många, så det vore bara dumt av Nintendo att inte ens försöka göra film av den. Vår recension kan du läsa senare i veckan.
 
Vill du se "The Legend of Zelda" bli film? Vilka andra Nintendo-serier tror du hade fungerat?
| 15 maj 2023 15:00 |