Spel

Skribent

Anders Eklöf

22 april 2023 | 15:00

6 Nintendo-spel som borde bli film efter "Super Mario Bros."

MovieZines spelredaktör Anders Eklöf drömmer om ett delat universum av Nintendo-filmer likt MCU, efter framgångarna med "Super Mario Bros. Filmen".
Efter de enorma framgångarna för "Super Mario Bros. Filmen" finns det nog ingen tvekan om att Nintendo och Illumination vill casha in på både uppföljare och filmatiseringar av spelstudions andra titlar – så låt oss fantisera vilt om vad de skulle kunna göra.
 
Här är sex spelserier av Nintendo som skulle kunna bli bra filmer – och till slut ett potentiellt sammanlänkat universum likt Marvel Cinematic Universe.
 

"The Legend of Zelda"

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vi tar det mest självklara först – Nintendo och Illumination måste göra en episk animerad långfilm av "The Legend of Zelda". Skulle de inte göra det, är det något som är fel.
 
Nu kommer säkert vissa fans av serien bli sura, men jag föreställer mig en lite mer gullig stil på animeringen i stil med "Super Mario Bros. Filmen", de allra tidigaste spelen och "The Wind Waker" – snarare än de mörkare "Ocarina of Time" eller "Twilight Princess".
 
Här får vi följa en ung Link som dras in i sitt livs äventyr när prinsessan Zelda kidnappas av den onda Ganon, som tar honom på en episk, spännande och även humoristisk resa genom Hyrule full av referenser till seriens långa historia.
 

"Donkey Kong Country"

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Redan i "Super Mario Bros. Filmen" får vi stifta bekantskap med den bananätande och tunnkastande apan med röd slips som charmigt tolkas av Seth Rogen, så här är redan karaktären etablerad för egen film.
 
"Donkey Kong Country" skulle kunna vara en prequel, där vi får se DK och de andra aporna som Cranky Kong, Chunky Kong, Diddy Kong och Dixie Kong försvara sitt rike mot den onda krokodilen King K. Rool och hans slemmiga hantlangare innan händelserna i "Super Mario Bros. Filmen".
 
Kanske kan kompositören bakom den klassiska låten "DK Rap" få upprättelsen den här gången, då Grant Kirkhope inte nämns i eftertexterna i filmen.
 

"Metroid"

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Med "Metroid" har vi potential för en lite vuxnare, mörkare och suggestiv film med influenser från "Alien"-serien och andra rymdskräckisar.
 
Filmen kan ta inspiration från klassikern "Super Metroid" och handla om prisjägaren Samus Aran och hennes jakt på den sista levande Metroid-varelsen som den onda rymddraken Ridley stulit från den galaktiska federationen. I sin jakt får hon möta rymdpirater, den groteska Kraid och andra klassiska fiender – samtidigt som vi får se tillbaka till hennes förflutna och uppväxt med Chozo-folket.
 
Faktum är att regissören John Woo ("Mission Impossible 2", "Hard Boiled") ville köpa rättigheterna till "Metroid" redan 2004, men projektet blev tyvärr aldrig av. 
 

"Fire Emblem"

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Fire Emblem"-serien drog igång redan 1990, men fick egentligen inte sitt stora genomslag i väst förrän med "Fire Emblem: Awakening" från 2013. Innan dess var karaktärerna mest stora frågetecken i fightingspelsserien "Super Smash Bros", då få hade spelat spelen de kom ifrån. Idag är serien etablerad och hyllad, så det är bara att köra.
 
Berättelsen kan egentligen låna från vilket spel i serien som helst, då det finns många fristående historier att plocka från. Den bör i alla fall handla om mäktiga kungariken som krigar, ha ett brett karaktärsgalleri och vara riktigt episk. Så länge den har några bekanta ansikten som Roy, Byleth eller Marth i huvudrollerna.
 

"Star Fox"

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Star Fox" kan bli Nintendo-universumets motsvarighet till "Guardians of the Galaxy", då ensemblen av färgstarka djurkaraktärer som åker på rymdäventyr påminner en hel del om Marvels filmer.
 
I den här filmen får vi träffa rymdpiloten Fox McCloud när han går med i Star Fox-teamet i kriget mot den tyraniska apan Andross och hans gäng. Kanske får vi även träffa ärkefienden Star Wolf och hans hantlangare? Den här har potential att bli ett riktigt bra rymdäventyr med sina häftiga rymdstrider, sitt roliga och charmiga karaktärsgalleri och spännande berättelse – som för tankarna till "Star Wars".
 
Drömmen vore om den filmades med dockor, likt den reklamfilm som Nintendo gjorde när de avslöjade spelet "Star Fox Zero". Enligt ett rykte var ett liknande projekt på gång tidigare med CollegeHumour och Netflix, som skulle vara animerat med stop motion med inspiration från Wes Andersons "Fantastic Mr. Fox".
 

"Super Smash Bros."

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Efter de fem nämnda filmerna har Nintendo och Illumination möjlighet att föra samman universumen i en storslagen avslutning likt "Endgame" för serien, där hjältar från alla filmerna och andra förs samman mot en gemensam fiende i "Super Smash Bros.".
 
Jag menar, "Super Mario Bros"-filmen" handlar redan om att Mario och Luigi förflyttas från New York till ett annat universum i form av Svampriket och det nämns att prinsessan Peach kommer från ett annat, så de har redan etablerat att det finns andra världar där ute.
 
Här hamnar först de olika universumen i luven på varandra, för att sedan stå emot ett gemensamt hot i form av den otäcka Master Hand som ofta förekommer som boss i "Super Smash Bros."-serien. Utöver karaktärer från de fem tidigare nämnda filmerna, kan även andra figurer göra gästspel som Kirby, Captain Falcon från "F. Zero"-serien" och kanske till och med Sonic the Hedgehog.
 
Vilken film skulle du allra helst vilja se?
| 22 april 2023 15:00 |