Serie

Skribent

Anders Eklöf

3 februari 2021 | 10:58

Nintendo skrotade sin "The Legend of Zelda"-serie på Netflix efter läckor

Enligt uppgifter ska Nintendo ha dragit ur pluggen efter att planerna läcktes av The Wall Street Journal.
För ungefär fem år sedan rapporterades det om att en live action-serie baserad på spelserien "The Legend of Zelda" var på gång till Netflix, som beskrevs som en familjevänligare "Game of Thrones". 
 
Sedan dess har det varit väldigt tyst om projektet. Enligt uppgifter till sajten Eurogamer, kan det bero på att projektet lades ner efter att det läcktes på nätet. 
 
 
Uppgifterna kommer från den amerikanska komikern Adam Conover, som menar att han hade ett projekt på gång med Nintendo att göra en leranimerad serie baserad på spelserien "Star Fox" under samma period.  
 
Enligt honom fick Nintendo kalla fötter efter att The Wall Street Journal läckte planerna på en "Zelda"-serie. 
 
"Det var någon på Nintendo som läckte projektet, som de inte skulle prata om. Nintendo flippade ur och drog ur kontakten på allt", säger han i podcasten The Serf Times
 
Tv-serier och filmer baserade på spel har blivit väldigt hett igen de senaste åren, då bland annat HBO gör en serie av "The Last of Us", Sony en långfilm av "Uncharted", en film med Kevin Hart och Cate Blanchett av "Borderlands" är på gång och en ny "Mortal Kombat"-film har premiär under 2021. 
 
Tror du att en "The Legend of Zelda"-serie hade kunnat fungera? Gjorde Nintendo ett misstag när de skrotade projektet? 
| 3 februari 2021 10:58 |