Film

Skribent

Anders Eklöf

13 april 2023 | 16:00

"Super Mario Bros. Filmen" tar över som den mest inkomstbringande tv-spelsfilmen

"Super Mario Bros. Filmen" drar in mer pengar än "Warcraft" och "Pokémon: Detective Pikachu" – och är därmed den mest framgångsrika tv-spelsfilmen genom tiderna.
"Super Mario Bros. Filmen" går verkligen inte hem hos alla kritiker (förutom möjligtvis hos mig), men det hindrar inte biopubliken från att vallfärda till salongerna runt om i världen – då den är en supersuccé när det gäller biljettintäkter.
 
Sedan premiären har filmen nämligen dragit in hela 427 miljoner dollar, vilket snart gör den till den mest inkomstbringande tv-spelsfilmen genom tiderna. Den förväntas nå över 500 miljoner inom kort.
 
Innan dess var det "Warcraft: The Beginning" från 2016 som satt på tronen, med intäkter på 439 miljoner dollar. På tredje plats ligger "Pokémon: Detective Pikachu", med en summa på 433 miljoner dollar.
 
 
"Super Mario Bros. Filmen" räknas även som den största premiärhelgen för en animerad film, med "Frost 2" på silverplatsen. Vi kan alltså räkna med att det kommer uppföljare.
 
Filmen är dock som sagt ingen succé bland kritikerkåren, då till exempel Lucas Mass hos oss gav den betyget 2 av 5 och med orden: “manuset är ett papperstunt äventyr som aldrig riktigt kommer igång”. Jag tycker dock att filmen gav mig mer eller mindre det jag önskade mig av en Super Mario-film – ett underhållande och färgstarkt äventyr.
 
Det är inte bara för biljettintäkterna det går bra för "Super Mario Bros. Filmen". Musikvideon för låten "Peaches" som Bowser framför i filmen, har i skrivande stund över 6 miljoner visningar på Youtube. Låten av Jack Black har även en chans att vinna en Oscar för bästa låt.
 
Vad tyckte du om "Super Mario Bros. Filmen"? Vill du se en uppföljare?
| 13 april 2023 16:00 |