Spel

Skribent

Anders Eklöf

29 mars 2022 | 16:43

"The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2" dröjer till 2023

Den efterlängtade uppföljaren till "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" från 2017 släpps inte i år som tidigare planerat, utan 2023.
I samband med att konsolen Nintendo Switch släpptes 2017 kom även det enormt framgångsrika och omtyckta spelet "The Legend of Zelda: Breath of the Wild, som sålts i över 25 miljoner exemplar. 
 
Redan 2019 utannonserades det att en uppföljare var på gång och planen var tidigare att det skulle komma i år, men nu meddelar Nintendo att spelet planeras att släppas våren 2023.
 
- Vi ber om ursäkt till er som sett fram emot att spela det i år. För göra spelupplevelsen så bra som möjligt fortsätter hela teamet att arbeta flitigt med spelet, säger spelets producent Eiji Aonuma i klippet nedan.
 
 
Som Nintendo nämnt tidigare kommer den fortfarande namnlösa uppföljaren på "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" utspela sig i samma värld som sin föregångare, men med möjlighet att utforska himlen. 
 
- Den utökade världen går dock längre än så och det kommer att finnas ett ännu bredare utbud av funktioner du kan ta del av, inklusive nya möten och spelelement, fortsätter producenten. 
 
Det har tidigare spekulerats i om det verkligen är Link vi kommer få spela som i spelet utan möjligtvis Zelda, då vi inte fått se huvudkaraktärens ansikte i en tidigare trailer. I klippet ovan får vi dock tydligt se ansiktet, som avslöjar att det fortfarande är Link som ger sig ut på äventyr.
 
Uppföljaren till "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" släpps till Nintendo Switch våren 2023.
 
Såg du fram emot att få spela det i år? Vad tyckte du om "Breath of the Wild"?
| 29 mars 2022 16:43 |