Film

Skribent

Thomas Linnaeus

5 september 2023 | 15:01

“The Last of Us”-skaparen jobbar på “konstig” ny “Pirates of the Caribbean”

Mannen bakom “Chernobyl” och “The Last of Us”, Craig Mazin jobbar på en ny piratfilm med Disney.
Vändorna kring “Pirates of the Caribbean” har varit många senaste åren. Bland annat hamnade huvudpersonen Johnny Depp i blåsväder efter sitt omtalade äktenskap med Amber Heard. Men nu är han friad från anklagelserna, och det verkar som att ännu en film är på gång från Disney.
 
Manusförfattaren bakom “Chernobyl” och “The Last of Us”, Craig Mazin, har nyligen intervjuats av L.A. Times. Här berättar han att arbetet med en ny “Pirates”-film är på gång. Manuset skrivs av Mazin själv tillsammans med Ted Elliott, som jobbade på den första samt fjärde filmen.
 
- Vi pitchade filmen och tänkte att ingen skulle nappa, för att den är för konstig. Men de köpte det. Sedan skrev han ett fantastiskt manus och strejken inträffade och alla väntar, avslöjade Mazin om projektets status.
 
Vad har hänt sen senaste "Pirates"-filmen då? Först bestämde Disney att man inte skulle göra fler "Pirates" med Depp, sedan kom nyheten om att filmjätten jobbade på en uppföljare med Margot Robbie i huvudrollen. Denna blev i sin tur nedlagd, men nu är alltså ett nytt projekt på gång
 
Tidigare har Depp själv uttalat sig positivt om att ännu en gång spela Jack Sparrow. Även "Pirates"-producenten Jerry Bruckheimer, vill ha den gamla piratkaptenen ombord på fler “Pirates of the Caribbean”-filmer.
 
Men just nu pågår strejkerna i Hollywood för fullt. Så vi kan nog inte räkna med att filmens produktion startar på allvar, förrän fackförbunden har kommit överens med filmbolagen.
 
Vill du ha mer “Pirates of the Carribean”?
| 5 september 2023 15:01 |