Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 juni 2022 | 13:00

"The Last of Us Part I" släpps till Playstation 5 och PC i höst

Det älskade spelet "The Last of Us" får en remake med snyggare grafik och bättre spelmekanik.
För nästan tio år sedan släpptes det oerhört hyllade och bästsäljande spelet "The Last of Us", som senare fick en förfinad version till Playstation 4.
 
Vissa kanske tycker att det är lite tidigt, men i höst kommer en remake som heter "The Last of Us Part I", som beskrivs som en omarbetning av den ursprungliga upplevelsen med moderniserad spelmekanik, förbättrade kontroller och snyggare grafik.
 
Här är en trailer för spelet, som kommer till Playstation 5 den 2 september.
 
 
 
"The Last of Us Part I" följer berättelsen om överlevaren Joel som får i uppdrag att smuggla flickan Ellie genom ett USA som för tjugo år sedan drabbades av ett dödligt svampvirus som gjort en stor del av mänskligheten till hungriga zombier. Det som börjar som ett jobb, utvecklas långsamt till en stark relation.
 
För ungefär två år sedan släpptes uppföljaren "The Last of Us Part II", som vi på MovieZine gav betyget 4 av 5 och röstades fram som det bästa spelet från 2020 både av oss och er läsare.
 
Under evenemanget Summer Games Fest berättade även spelseriens regissör Neil Druckmann att det kommer ett fristående multiplayer-spel baserat på "The Last of Us", som enligt honom kommer vara minst lika stort och berättelsedrivet som de andra spelen.
 
- Sättet vi berättar historien på är väldigt unikt för det här spelet. Det har helt nya rollfigurer och utspelar sig i en annan del av USA, säger han.
 
 
Under samma evenemang fick vi även se en första bild från tv-serien baserad på spelen, med Pedro Pascal (”The Mandalorian”) och Bella Ramsey (”Game of Thrones”) i huvudrollerna.
 
"The Last of Us Part I" kommer till Playstation 5 den 2 september och till PC vid ett senare tillfälle. Med tanke på hur mycket jag tycker om originalet kommer jag troligtvis spela även det här, även om det känns en aning som en onödig remake som mest är samma spel med bättre grafik.
 
Kommer du spela "The Last of Us Part I"? Tycker du att remaken behövs?
 
0a963df6db3c27440a29fcd15603b9ce fu1e44rxwa0mkw2
 
0a963df6db3c27440a29fcd15603b9ce fu1e4u3xwaa3z3s
| 10 juni 2022 13:00 |