Film

Skribent

Mats Karlsson

18 februari 2018 | 20:00

"The Last Jedi"-kritiken kommer inte påverka "Star Wars 9"

Det bedyrar "Star Wars: Episod IX"-regissören J.J. Abrams.
"Star Wars: The Last Jedi" var en riktigt efterlängtad film, men alla blev inte nöjda med resultatet. I en intervju med "Star Wars: Episod IX"-regissören J.J. Abrams bedyrar han att kritiken kommer inte att påverka den avslutande delen i rymdsagan och passar på att ge sin syn på den senaste tidens kritik om för många kvinnor i "Star Wars".
 
- Inte ett dugg. Det finns mycket jag skulle vilja säga om det (kritiken), men jag tycker det är för tidigt att prata om "Episod IX". Men jag kan säga att historien med Rey, Poe, Finn och Kylo Ren - om man tittar på det, är det tre män och en kvinna. Till dem som tycker att det är för många kvinnor i Star Wars - deras historia fortsätter på ett sätt jag inte kan vara mer exalterad över och jag kan inte vänta tills folk får se det, säger Abrams till IndieWire.
 
Abrams var desto mer sugen på att diskutera om fenomenet i sig, att "Star Wars" innebär starka åsikter från många människor.
 
- "Star Wars" är en stor galax och man kan hitta vad man vill i "Star Wars". Om man är en person som känner sig hotade av kvinnor och har behovet att gå till angrepp mot dem, kan man troligtvis hitta en fiende i "Star Wars". Man kan nog kolla på George Lucas första film och anse att Leia var för frispråkig eller för tuff. Alla som vill hitta ett problem med någonting kommer att hitta det. Internet verkar vara som skapat för det.
 
Abrams inser dock att den passionerade kärleken för Star Wars är något man får räkna med.
 
- Jag tror att alla kommer ha sin åsikt, självklart. Det är något jag upptäckte tidigt inom "Star Wars"-världen, att det finns otroligt passionerade fans och de kommer att ha många specifika åsikter.
 
Har J.J. Abrams en poäng i det han säger?
| 18 februari 2018 20:00 |