Film

Skribent

Mats Karlsson

31 december 2017 | 15:30

"The Last Jedi" har spelat in 1 miljard dollar

Det tog 18 dagar för Rian Johnsons rymdsaga att nå den efterlängtade milstolpen.
Trots att en del fans har kritiserat regissören Rian Johnson för sitt arbete med "Star Wars: The Last Jedi" har pengarna rullat in fint. Nu har rymdsagan uppnått den ekonomiskt viktiga milstolpen 1 miljard dollar och ingen lär vara gladare än studion Disney.
 
Men ställer vi "Star Wars: The Force Awakens" och "Star Wars: The Last Jedi" mot varandra segrar den förstnämnda. Abrams-regisserade "The Force Awakens" drog in den första miljarden på 12 dagar, medan Johnson-regisserade "The Last Jedi", som fick världspremiär 13 december, behövde 18 dagar innan den nådde samma milstolpe, rapporterar Forbes.
 
Förklaringen till det är helt enkelt för att allt var större med "The Force Awakens", hajpen, intresset och framför allt nyfikenheten. Men det har Disney och Lucasfilm givetvis varit införstådda med och det aningen trögare ekonomiska tempot med "The Last Jedi" var väntat från deras sida.
 
"The Force Awakens" lyckades totalt dra in fantastiska 2.068 miljarder dollar och det återstår att se hur mycket av den summan "The Last Jedi" klarar av att nå.
 
Hur långt upp på pengastegen tror ni att "The Last Jedi" kommer att nå?
| 31 december 2017 15:30 |