Film

Skribent

Mats Karlsson

12 juli 2018 | 19:45

The Joker skrämmer skiten ur Joaquin Phoenix

Skådespelarkameleonten berättar att han har letat efter sådan här intressant roll i flera år.
Igår kom beskedet att en av de planerade filmerna om DC-skurken The Joker skulle snart filmas och framför allt, Joaquin Phoenix hade skrivit på papperen. I en färsk intervju med Collider öppnar Phoenix upp sig rejält och berättar många intressanta saker om karaktären och filmen.
 
De gånger Joaquin Phoenix känner för att öppna upp sig och prata ingående om sina framtida roller och projekt är lätträknade, han måste vara på helt rätt humör för att det ska fungera för honom. Vid denna intervju var han ovanligt pratglad och berättade en hel del om projektet och rollen.
 
- Jag lägger ner mycket tid på att välja mina projekt. Jag tycker att Todd Phillips (regissören) är otroligt imponerande och han verkar ha en intressant förståelse för den här världen. Filmen känns unik, den är på sätt och vis sin egen lilla värld och kanske framför allt, skrämmer den skiten ur mig, säger Phoenix.
 
Phoenix avslöjar att han har haft tanken på en sådan här roll i flera år och när den väl kom tog han tillvara på den möjligheten.
 
- För tre eller fyra år sedan ringde jag min agent och sa: Varför kan de inte ta en av de här karaktärerna och göra en film med lägre budget, en film av karaktärsstudie och varför inte ta en av skurkarna? Jag tänkte att jag kunde ju inte göra The Joker, för den är redan gjord. Så det hela föll i glömska och sedan fick jag höra talas om denna och tänkte: Åh, det här är intressant, det här är vad jag har varit ute efter, en film baserad på en serietidningskaraktär. Det kändes som något man ville se på bioduken.
 
Phoenix passar även på att berätta mer om filmen och återigen kommer benämningen unik upp.
 
- Jag skulle inte klassificera den med någon genre. Jag skulle inte säga att det är en superhjältefilm, eller en studiofilm eller... Den känns unik. Jag har alltid känt att det har funnit karaktärer i serietidningarna som har varit riktigt intressanta och förtjänar möjligheten att bli utforskade, säger Phoenix.
 
Regissören Todd Phillips drar igång filmkamerorna redan i september. Inget premiärdatum är i dagsläget spikat, men troligtvis når den biograferna i slutet av 2019.
| 12 juli 2018 19:45 |