Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 juli 2020 | 12:30

"The French Dispatch" skjuts på framtiden

Wes Andersons stjärnspäckade nya komedi lär inte få biopremiär i oktober som det var tänkt.
Mitt bland storfilmer som flyttas om och försenas kan det vara lätt att missa hur COVID-19-krisen även drabbar de mindre, men lika emotsedda filmerna. Wes Andersons "The French Dispatch" är en av alla titlar som under veckan förlorade sitt biopremiärdatum i höst.

Filmen skulle ha premiärvisats på filmfestivalen i Cannes i maj, och gått upp på bio redan i somras, men det ändrades snabbt till oktober när pandemin slog till. Nu står den åter utan ett datum då Disney har valt att hålla på både den och "Mulan", medan de känner av läget i USA.
 
Disney kommer dock att släppa Fox-filmen "The New Mutants" på bio den 28 augusti, för att testa om världens publik vågar ge sig in i biomörkret.
 
 
Med den stjärnspäckade komedin "The French Dispatch" vill Wes Anderson skicka ett kärleksbrev till journalister. Filmen utspelar sig på en tidningsredaktion i Frankrike efter andra världskriget, och i rollistan finns bland andra Timothée Chalamet, Jeffrey Wright, Bill Murray, Tilda Swinton, Willem Dafoe och Frances McDormand.

Ett nytt premiärdatum för "The French Dispatch" kommer sannolikt att meddelas inom kort.
| 25 juli 2020 12:30 |