Film

Skribent

Andreas Samuelson

28 december 2023 | 20:00

”The Faculty” kan få Robert Rodriguez-producerad remake

Mitt i 90-talets trend av tonårsskräckisar tog utomjordingar över en high school i Robert Rodriguez ”The Faculty”. Nu ryktas det att han producerar en remake.
Succén med ”Scream” 1996 släppte lös en drös av tonårsskräckisar, oftast med mördare som hotade en ung ensemble. ”The Faculty” (1998), skriven av ”Scream”-författaren Kevin Williamson, var dock aningen annorlunda då den fokuserade på utomjordiska inkräktare.
 
Handlingen utspelade sig på en skola där lärarna en efter en blir besatta av en utomjordisk parasit. Det är upp till en ”Breakfast Club”-liknande grupp elever- nörden (Elijah Wood), enstöringen (Josh Hartnett), populära satmaran (Jordana Brewster), etc. - att stoppa invasionen.
 
Den kultförklarade filmen är något av en bortglömd pärla i Robert Rodriguez filmografi. Han hade precis gjort ”From Dusk till Dawn” (1996) och gjorde efteråt mer barnvänliga ”Spy Kids” (2001). Men det är en härlig science fiction-rysare med en imponerande ensemble som inkluderar Clea DuVall, Salma Hayek, Famke Janssen, Robert Patrick, Usher, Jon Stewart och nyligen framlidna Piper Laurie.
 
Nu ryktas det att Rodriguez själv ska producera en remake rapporterar JoBlo och det ligger ju rätt i tiden att återuppliva gamla skräcktitlar från 1990-talet. Frågan är hur denna remake passar in i dagens mindre tonårsinriktade skräckgenre men med rätt regissör kan det bli hur kul som helst.
 
Se trailern till originalfilmen här:
 
 
Här kan du se ”The Faculty”:
 
Streama på Tele2 Play
Streama på SkyShowtime
Hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster 
| 28 december 2023 20:00 |