Film

Skribent

Thomas Linnaeus

5 oktober 2023 | 16:30

Nya "Exorcisten" får ljummet mottagande - och prislappen landade på enorm summa

Universal betalade ungefär 400 miljoner dollar för att göra “The Exorcist: Believer”.
Imorgon har “The Exorcist: Believer” biopremiär i Sverige. Redan nu verkar recensionerna peka på att skräckisen (som är en direkt uppföljare på kultfilmen från 1973) är en ljummen berättelse - trots att den har kostat mycket att producera.
 
Filmbolaget Universal har nämligen betalat hissnande 400 miljoner dollar för rättigheterna till hela “Exorcist”-serien, skriver The Hollywood Reporter . En (potentiellt) dyr historia för Universal alltså, men tanken med “The Exorcist: Believer” är att det ska bli en hel trilogi.
 
Likt de senaste “Halloween”-filmerna sitter även David Gordon Green på registolen här. Skräckmästaren Jason Blum har producerat dessa produktioner, och han är övertygad om att det finns stora risker med projektet:
 
- “Exorcisten” är den mest riskfyllda filmen jag någonsin har gjort. Bara för att det är så dyrt. Vanligtvis är ribban för framgång inte så hög för att våra filmer är så billiga att producera. Men det är dyrt med “Exorcisten”.
 
Vi håller tummarna för att Universals satsning på “Exorcisten” visar sig vara lönsam. Vår recension av “The Exorcist: Believer” landade på respektabla tre av fem. Här kallar chefredaktör Alexander Kardelo filmen för "en effektiv uppdatering av skräckklassikern".
| 5 oktober 2023 16:30 |