Film

Skribent

Alexander Dunerfors

23 oktober 2011 | 21:01

"The Descendants" öppnar Göteborg Film Festival

Alexander Paynes familjedrama med George Clooney i huvudrollen får äran att vara öppningsfilm.

Det rörande dramat drog ner applåder efter galapremiären på Londons filmfestival. Den 27 januari nästa år inviger filmen också Göteborg Film Festival. Det avslöjar regissören Alexander Payne när GP träffar honom efter filmvisningen:

- Göteborg är nog den festival jag känner mig allra mest lojal med.  De stödde mig som ung filmare och jag har gästat festivalen med fyra av mina fem långfilmer. Vi ses där!

Filmen handlar om Matt King (Clooney), en odräglig make och far. Men då hans fru råkar ut för en båtolycka blir hans värld helt omvänd Nu måste han försöka knyta sina band tillbaka med döttrarna och tänka på sin framtid. 

MovieZine såg "The Descendants" redan på New Yorks filmfestival för några veckor sedan. Lotta Zachrisson ger filmen 3 av 5 i betyg, med orden: 

Payne-fans kommer garanterat bli nöjda för alla de nödvändiga ingredienserna finns med och det är kunnigt utfört. Men samtidigt hade en liten push behövts, kanske en åtstramning och mer riktning, för att att det ska bli så där alldeles fantastiskt. Men så är ju det där under ytan bubblande och lågmälda Paynes specialitet - och det gör han bra.  

Hela recensionen publiceras inom kort. 

| 23 oktober 2011 21:01 |