Film

Skribent

MovieZine

14 november 2023 | 13:00

Årets snyggaste sci-fi-action går nu att se digitalt

Om du missade Gareth Edwards storfilm på bio i höstas kommer nu en ny chans.
Höstens kanske mest hajpade science fiction-premiär var "The Creator", som gick upp på bio 29 september. Några veckor senare släpps den nu på video-on-demand i Sverige.
 
Handlingen tar oss 50 år in i framtiden, där mänskligheten och artificiell intelligens ligger i krig med varandra. En härdad amerikansk arméveteran tar på sig ett livsfarligt uppdrag: att ta sig in bakom fiendens linjer för att hitta och döda skaparen av en mycket avancerad AI som tros vara motståndarsidans biljett till världsherravälde.
 
Huvudrollen spelas av John David Washington som känns igen från "Tenet". För regin står Gareth Edwards, som tidigare gjort "Godzilla" (2014) och den hyllade Star Wars-spinoffen "Rogue One" (2016).
 
 
Hajpen till trots blev filmen ingen stor biosuccé, med lite drygt 100 miljoner dollar i intäkter. Men den har hyllats såväl av kritiker som sci-fi-älskare, och har 7,1 i betyg på IMDB. MovieZines recensent var dock mer imponerad av den läckra looken än själva historien, som kan kännas något klyschig:
 
"Det är en visuellt imponerande modern storfilm men en narrativt utsliten sci-fi-berättelse. Det finns ingenting nytt sagt angående artificiell intelligens eller vad det betyder att vara en människa… men nämnde jag att det ser riktigt bra ut?" skriver Lucas Mass i sin recension.
 
Köp "The Creator" på tjänster som SF Anytime, Rakuten TV eller Google Play från 149 kr.
 
 
| 14 november 2023 13:00 |