Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 januari 2023 | 11:00

”The Conjuring 4” kan bli den sista i filmserien

Skräckmästaren James Wan antyder att det är dags att ta farväl av paret Warren efter nästa film.
Det kan vara läge för Ed och Lorraine Warren att gå i pension. Regissören och producenten James Wan antyder i en ny intervju med Collider att man vill avsluta historien om de två spökjägarna med "The Conjuring 4".
 
- Ja, vi jobbar på den just nu. Vi är väldigt måna om ”Conjuring”-filmerna och att de får ta sin tid och görs rätt. Vi värnar om känslan i Warrens berättelser, när vi nu rör oss vidare och potentiellt knyter ihop det hela, det måste bli rätt historia som berättas.
 
I år är det tio år sedan Wan drog igång ett populärt skräckuniversum med första ”The Conjuring”. Patrick Wilson och Vera Farmiga spelar rollerna som bygger på två verkliga personer (även om Warrens upplevelser med paranormala fenomen och spöken såklart kan ifrågasättas av skeptiker) och filmerna har fått flera spin-offs. Den besatta dockan Annabelle har exempelvis hittat sin självklara plats i populärkulturen och alla skräckfans medvetande.
 
Den enormt framgångsrika filmserien har spelat in över 2 miljarder dollar på bio.
 
 
Det återstår att se när ”The Conjuring 4” når bioduken och om den verkligen blir ett avslut. Under tiden kan alla James Wan-fans se fram emot att möta hans senaste läskiga docka i ”M3GAN”, på bio fredagen 13 januari.
| 3 januari 2023 11:00 |