Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 maj 2017 | 07:45

”The Conjuring 3” kommer skilja sig från föregångarna

Ed och Lorraine Warren är klara med spökhusen, om en tredje film blir av.
Det verklighetsbaserade paret Warren, som vi fått lära känna i ”The Conjuring”-filmerna, behöver en ny utmaning. Det tror producenten Peter Safran som säger att man söker efter nya idéer en eventuellt tredje film. De har trots allt redan jagat ut spöken ur hemsökta hus två gånger.

- Det finns några mindre kända fall, som de (Warrens) har researchat och var inblandade i. Vi kan uppenbart inte göra ett nytt spökhus, eller hur? Vi kan inte sätta ännu en övernaturlig närvaro i ett hem med en familj i skräck. Jag tror det måste bli något annorlunda, säger Safran till Cinemablend.

James Wan regisserade de två första filmerna, som gick hem hos både kritiker och publik. Han har tidigare sagt att nästa uppföljare kan utspela sig på 1980-talet och handla om varulvar. Men det är osäkert om Wan får tid att regissera ”The Conjuring 3”, och om studion väljer att köra på det spåret.

Om en tredje skräckis blir av (fast det handlar nog snarare om när) finns det gott om fall ur Ed och Lorraine Warrens arkiv att plocka från. Annars har biopubliken två spin-offer att se fram emot, sommarens ”Annabelle: Creation” och nästa års ”The Nun”.
| 31 maj 2017 07:45 |