Serie

Skribent

MovieZine

19 augusti 2019 | 14:30

”The Chestnut Man” blir nästa danska originalserie

Mer nordic noir på gång när Netflix filmar thrillerromanen "Kastanjemannen" av Søren Sveistrup.
Tidigare idag tillkännagav Netflix sin andra danska originalserie efter "The Rain" på Copenhagen TV Festival. Serien ”The Chestnut Man” är baserad på debutromanen ”Kastanjemannen” av den prisbelönta författaren Søren Sveistrup (”The Killing”). Inspelningen är planerad att starta i Danmark nästa år.

Handlingen utspelar sig i en lugn förort till Köpenhamn, där polisen gör en fruktansvärd upptäckt en blåsig oktobermorgon. En ung kvinna hittas brutalt mördad på en lekplats, hennes ena hand saknas och ovanför henne hänger en liten gestalt gjord av kastanjer. Den ambitiösa unga kriminalaren Naia Thulin tilldelas fallet tillsammans med sin nya partner, Mark Hess. De upptäcker snart ett mystiskt bevis tillhörande kastanjemannen – bevis kopplat till en tjej, dottern till politikern Rosa Hartung, som försvann ett år tidigare och antogs vara död.

Søren Sveistrup kommenterar i ett pressmeddelande:

- Netflix har visat ett starkt, genuint intresse för min bok och jag är mycket glad över samarbetet och är säker på att Netflix kommer att vara den perfekta platsen för ”The Chestnut Man”.

”The Chestnut Man” beskrivs som ett karaktärsdrivet thrillerdrama med rötter i Nordic Noir-genren. Serien består av sex avsnitt och kommer att lanseras globalt på Netflix.
| 19 augusti 2019 14:30 |