Serie

Skribent

Alexander Kardelo

3 december 2022 | 18:00

Premiär för nya kriminalserien "The Calling"

Skådespelarna Jeff Wilbusch och Juliana Canfield berättar om en ny och annorlunda polisserie signerad David E. Kelley.
Är alla polisserier stöpta enligt samma mall? Skådespelarna i nya "The Calling" hoppas att de har något annorlunda att komma med nu när deras serie debuterar på SkyShowtime.
 
”The Calling” - efter romanen “Utsuddade spår” av Dror Mishani - låter oss följa kriminalinspektör Avraham Avraham (Jeff Wilbusch, “Unorthodox”) vid NYPD vars tro på mänskligheten är hans superkraft när det gäller att avslöja sanningen. Han vägleds av en djup känsla av andlighet och religiösa principer, men ett nytt fall tvingar honom ifrågasätta sin egen mänsklighet.
 
- Serien utspelar sig i New York och följer ne grupp utredare, spirituellt ledda av Avraham Avraham. Säsongen följer två stora brottsfall som är särskilt vidriga. Avi är en ovanlig inspektör för han ser något mänskligt i alla. Han kan se något gott i nästan varje situation. Och jag spelar en partner som han inte bad om, eller vill ha, men som han tvingas att samarbeta med, berättar Juliana Canfield för MovieZine.
 
- De utvecklar en mycket intressant relation, tillägger Jeff Wilbusch när vi träffar skådespelarna i Amsterdam.
 
Large aa0bb03572ebfc18405c4e3b34d3045d tv isg01 p3902 00398
 
Vad lockade dig till att spela karaktären Avi?
 
Jeff Wilbusch: Det finns så många motstridigheter inom honom. Han älskar människor men han är en ensamvarg. Han jobbar helst ensam, och har egentligen inte så många människor i sitt liv. Han tror på mänskligheten, men har varken barn eller fru. Han är nästan knappt som en människa själv. De där motsättningarna intresserade mig.
 
- Han vet dessutom så mycket om världen men så lite om sig själv. När Julianas karaktär kommer in är det första gången han får se sig själv genom någon annans ögon.
 
Large aa0bb03572ebfc18405c4e3b34d3045d tv isg01 p3901 00418
 
Ni jobbar med rätt stora namn inom tv. David E. Kelley har skapat serien och Barry Levinson regisserar. Hur var det, och vad bidrog de med?
 
Jeff Wilbusch: Jag minns första gången jag mötte David E. Kelley. Hade någon berättat för mig att jag skulle få spela huvudrollen i en av hans serier, hade jag aldrig trott det. Det är en otrolig chans.
 
- Barry Levinson är så energisk. Han gör det för att han är passionerad. Han har vunnit Oscars för fantastiska filmer, han behöver inte det här jobbet. Samma gäller Kelley. Nej, de gör det för att de vill det. För att de tror på karaktärerna och har en historia att berätta.
 
- Och när vi fick veta att Hans Zimmer skulle göra musiken trodde vi att de skämtade med oss!
 
Large aa0bb03572ebfc18405c4e3b34d3045d tv isg01 p3905 01457
 
Tittarna blir matade med många olika kriminalserier, en hel del är väldigt populära. Vad tror ni får "The Calling" att sticka ut i streamingdjungeln?
 
Juliana Canfield: Till skillnad från en vanlig procedural-serie får publiken verkligen sitta med på de här fallen, och lära känna alla involverade. Och man får lära känna poliserna som utreder fallen. Man blir investerad inte bara i fallen men även i människorna. Hur ska Avi ta sig an den här nya utmaningen? Det handlar inte bara om utmaningarna i sig.
 
- Men jag tror också att kriminalserier kan vara rätt cyniska och mörka. De lämnar mig med en dålig eftersmak kring hur världen ser ut. Jag tror att den här serien... ja, brotten är hemska, men det finns ett hopp och en känsla av att mänskligheten är god som är inbakad i seriens DNA. Det får den att sticka ut. En tro på mänskligheten.
 
 
Premiären av "The Calling" finns nu att streama på SkyShowtime.
| 3 december 2022 18:00 |