Film

Skribent

MovieZine

13 juni 2017 | 12:00

The Babadook har blivit en otippad gayikon

Han är skräckmonstret som klev ut ur garderoben och omfamnas under den amerikanska Pride-månaden. Allt började med en Netflix-miss och ett meme.
Mister Babadook är inget annat än dåliga nyheter för singelmamman och hennes skrämda son i skräckfilmen från 2014. Men gaycommunityt har istället klätt den nattsvarta varelsen i fjäderboa och omfamnat honom som en regnbågsikon. Han älskar ju hattar och att skapa drama - visst måste det vara så att B:et i HBT står för Babadook?
 

Det började med en miss på Netflix

 
Polygon berättar om hur en Tumblr-användare noterade ett roligt misstag på Netflix. Rysaren ”The Babadook” hade på något sätt hamnat i kategorin med hbt-filmer. ”Så stolt att Netflix erkänner Babadook som en gay-representant”, skrev taco-bell-rey för några månader sen.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Babadook har blivit ett meme

 
Och internet nappade. Hårt. Snart började man dela bilder och videos på Babadook som fashionista…
 
 
Babadook som rockar dansgolvet…
 
 
Babadook som stolt förebild...
 
 
Babadook som den vassaste deltagaren i ”RuPaul’s Drag Race”- enligt BBC kan detta ha varit det meme som började hela galenskapen.
 
 

Ett inlägg delat av Mikey Pop (@djmikeypop)

 
Ska man tro Twitter var han med redan vid Stonewall-upproret år 1969!
 
 

Nu syns han i Pride-parader över hela USA

 
Juni är amerikansk Pride-månad med parader och fest över hela landet. Många har anammat Babadook som sin nya ikon, och Indiewire fångade honom på bild på Los Angeles Pride:
 
 
Jennifer Kent regisserade den australiensiska rysaren ”The Babadook”, som tog världen med storm för tre år sen. Regissören har ännu inte kommenterat kring skräckmonstrets sexuella läggning, men vi hoppas att hon är stolt över hur Mister Babadook fått ett eget liv utanför bioduken. 
| 13 juni 2017 12:00 |