Film

Skribent

Alexander Dunerfors

10 januari 2019 | 12:30

The Asylum gör en egen "Aladdin"

Mockbuster-fabriken är igång igen.
Lågbudget-filmbolaget The Asylum har specialiserat sig på "mockbusters", billiga kopior av aktuella storfilmer som - tro det eller ej - är riktigt framgångsrika. Filmer som "Transmorphers" och "Independents' Day" lockar tillräckligt med tittare för att studion ska fortsätta spotta ut sig direkt-till-dvd-filmer i samma anda.

Nu har de siktet inställt på Aladdin, lagom till att Disney släpper sin egna storfilm i vår. Sagan om Aladdin är allmän egendom, vilket innebär att vem som helst kan göra vad de vill med den. En chans som de naturligtvis inte låter passera.

Slashfilm skriver att jakten på huvudrollsinnehavarna har börjat, och man söker bland annat efter en "atletisk, smart och rolig" kille till huvudrollen, en "vacker och intelligent" tjej som ska spela sultanens dotter Shahzadi, samt skådisar till skurken Maghreb och anden Genie. För att inte inkräkta på Disneys rättigheter lyser bland andra Jafar med sin frånvaro.
 
 
Det skulle inte förvåna någon om Asylums version är klar och ute redan i vår. Frågan är om den kan mäta sig med Guy Ritchies påkostade musikal/action "Aladdin" med biopremiär i maj? Och hur många kommer låta sig luras och hyra fel film?
| 10 januari 2019 12:30 |