Film

Skribent

Alexander Dunerfors

15 maj 2013 | 23:01

"The ABCs of Death" får uppföljare

Ny omgång för alfabetskräckisen med 26 nya regissörer.

Tjugosex regissörer och lika många kortfilmer om tjugosex sätt att dö, ett för varje bokstav i alfabetet. Det är den enkla men tydligen framgångsrika formeln bakom "The ABCs of Death", där såna som Ti West ("The Innkeepers") och Ben Wheatley ("Kill List") fått i uppdrag att skrämmas och äcklas.

Idag blev det klart att filmen får en uppföljare. Regissörer som Alex de la Iglesia ("The Last Circus") och Rodney Ascher ("Room 237") har redan skrivit på.

- Den här gången ska vi se till att expandera idén och göra något ännu mer fartfyllt, komiskt och dödligt yrselframkallande, lovar producenten Ant Timpson.

Nästa vecka släpps den första filmen på svenska marknaden. Vår recensent Andreas Samuelson kallar "The ABCs of Death" för ett ojämnt, men ändå intressant experiment:

- Det är minst sagt en enda stor soppa. Kräsmagade bör hålla sig långt borta och även nördiga filmvetare bör anse sig varnade... Men här finns ändå tillräckligt med fyndiga idéer för att få en skräck- och exploitationälskares hjärta att bulta exalterat.

Har du sett "The ABCs of Death" än? Vad borde uppföljaren heta? Kommentera nedan.

| 15 maj 2013 23:01 |