The Innkeepers (2012)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Efter hundra år i tjänst slår The Yankee Pedlar Inn igen. Men innan dörrarna stängs är det upp till de två sista anställda att avslöja hotellets innersta hemlighet.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: THE INNKEEPERS

Sätter skratt framför spänning
#SFF11 - "The Innkeepers" är en skräckkomedi med fokus på det senare. Sara Paxton är härligt vimsig, Kelly McGillis ett trevligt återseende - men söker du spänning är det här inte filmen för dig.

The Yankee Pedlar Inn, ett småstadshotell med rötterna i 1800-talet, är på väg att bomma igen för gott. De två kvarvarande anställda kämpar mot tristessen, medan de sista gästerna spenderar sina sista nätter bland i stort sett övergivna rum. 

Mer uttråkad än intresserad av legenderna kring husets andar, börjar Claire ändå att gräva i historien om änkan som dog på hotellet för över hundra år sen och ska ha hängt kvar och spökat sedan dess. Är det så att Yankee Pedlar Inn har en objuden gäst?

Det råder en småelak men hjärtlig stämning mellan Sara Paxton ("Shark Night 3D") och kollegan Pat Healy ("Magnolia") som spenderar större delen av filmen med att gnabbas med varandra, och sina gäster. Störtsköna roller, för övrigt. Men den falska marknadsföringen blir tidigt uppenbar, "The Innkeepers" satsar mer på skratt - och väger ibland över åt parodihållet - än någon form av skräck. Den som söker spänning och rysningar bör se sig om efter en annan film. 

"The Innkeepers" dröjer först till sista kvarten innan stämningen tvärvänder, och saker och ting verkligen blir otäcka. Synd visserligen, för det hade funnits potential till en betydligt mer tät skräckupplevelse om Ti West vågade gå in hårdare på det spåret. Nu blir det snarare en blek "Clerks", med en och annan ficklampa i mörka källarutrymmen och lite väl klassiska (dock alltför få) skräckelement. 

Kul kuriosa är att The Yankee Pedlar Inn finns på riktigt, i Torrington, Connecticut, likaså spökhistorierna som omger hotellet. Regissören Ti West inspirerades till manuset när han bodde där under inspelningen av sin förra film. Vad vi vet är hotellet dock inte alls igenbommat, och lär med säkerhet bli populärare än någonsin. 

Och undrar du var Kelly McGillis från "Top Gun" tog vägen, eller hur hon ser ut idag? Klicka på play i trailern ovan, och lägg bioslanten på något lite mer tillfredsställande.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Senaste kommentarer
P U T T E
Ibland så är det ju helt fantastiskt att man orkar ta sig genom en film...vilken pärs...puh och frust!

Fullständigt värdelös. Fattade inte ens vad filmen var till för? 

En förbaskat svag kapsyl av fem!
Nils
Den här filmen hade mycket potential. Tyvärr så var den här filmen inte alls bra.  Filmen gjorde sig alltför seriös än vad den egentligen behövde vara.Blev rädd en gång. Annars var det ingenting speciellt med filmen. Svag tvåa!
7009-0
Är det bara jag som fattade noll? 1/5
Visa fler (3)

Veckans populära filmer

Visa fler