The Innkeepers 2012

Komedi Skräck Thriller
USA
102 MIN
Engelska
The Innkeepers poster

Synopsis

Efter hundra år i tjänst slår The Yankee Pedlar Inn igen. Men innan dörrarna stängs är det upp till de två sista anställda att avslöja hotellets innersta hemlighet.
Ditt betyg
2.0 av 75 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Innkeepers
DVD-premiär
25 april 2012
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Njutafilms
Längd

Recensent

Alexander Dunerfors

16 november 2011 | 12:01

Sätter skratt framför spänning

#SFF11 - "The Innkeepers" är en skräckkomedi med fokus på det senare. Sara Paxton är härligt vimsig, Kelly McGillis ett trevligt återseende - men söker du spänning är det här inte filmen för dig.

The Yankee Pedlar Inn, ett småstadshotell med rötterna i 1800-talet, är på väg att bomma igen för gott. De två kvarvarande anställda kämpar mot tristessen, medan de sista gästerna spenderar sina sista nätter bland i stort sett övergivna rum. 

Mer uttråkad än intresserad av legenderna kring husets andar, börjar Claire ändå att gräva i historien om änkan som dog på hotellet för över hundra år sen och ska ha hängt kvar och spökat sedan dess. Är det så att Yankee Pedlar Inn har en objuden gäst?

Det råder en småelak men hjärtlig stämning mellan Sara Paxton ("Shark Night 3D") och kollegan Pat Healy ("Magnolia") som spenderar större delen av filmen med att gnabbas med varandra, och sina gäster. Störtsköna roller, för övrigt. Men den falska marknadsföringen blir tidigt uppenbar, "The Innkeepers" satsar mer på skratt - och väger ibland över åt parodihållet - än någon form av skräck. Den som söker spänning och rysningar bör se sig om efter en annan film. 

"The Innkeepers" dröjer först till sista kvarten innan stämningen tvärvänder, och saker och ting verkligen blir otäcka. Synd visserligen, för det hade funnits potential till en betydligt mer tät skräckupplevelse om Ti West vågade gå in hårdare på det spåret. Nu blir det snarare en blek "Clerks", med en och annan ficklampa i mörka källarutrymmen och lite väl klassiska (dock alltför få) skräckelement. 

Kul kuriosa är att The Yankee Pedlar Inn finns på riktigt, i Torrington, Connecticut, likaså spökhistorierna som omger hotellet. Regissören Ti West inspirerades till manuset när han bodde där under inspelningen av sin förra film. Vad vi vet är hotellet dock inte alls igenbommat, och lär med säkerhet bli populärare än någonsin. 

Och undrar du var Kelly McGillis från "Top Gun" tog vägen, eller hur hon ser ut idag? Klicka på play i trailern ovan, och lägg bioslanten på något lite mer tillfredsställande.

| 16 november 2011 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Innkeepers