Skribent

Mats Karlsson

21 augusti 2013 | 21:01

"The 39 Clues" kommer till bioduken

Bokserien som består av 11 äventyrsböcker, skrivna av 7 olika barnboksförfattare.

Universal har åtagit ig uppdraget att lösa "The 39 Clues", som ska tas till bioduken, rapporterar Hollywood Reporter. Det är en bokserie som består av hela 11 äventyrsböcker och som är skrivna av sju olika författare. Första boken gavs ut 2011.

Bokserien handlar om två barn, syskonen Amy och Dan Cahill, som ger sig ut på en äventyrlig resa som tar dem över hela världen för att leta efter de 39 ledtrådar som tillsammans avslöjar en hemlighet som kan göra dem mäktigast i världen.

Följande författare har tillsammans skrivit de sju böckerna: Peter Lerangis, Gordon Korman, Jude Watson, Rick Riordan, Patrick Carman, Linda Sue Park och Margaret Peterson Haddix.

Redan 2008 plockade DreamWorks upp rättigheterna till bokserien, då var det tänkt att Steven Spielberg och senare Shawn Levy skulle regissera. Nu har Universal tagit över rättigheterna och det är oklart om studion kommer att även ta över Jeff Nathansons manus han skrev åt DreamWorks, kommer att använda sig av Nathansons gamla manus eller om de skriver ett helt nytt manus.

| 21 augusti 2013 21:01 |