Film

Skribent

MovieZine

23 januari 2020 | 10:00

Terry Jones hyllas med nypremiär av "Life of Brian" på bio

Som en hyllning till Terry Jones och Monty Python-gängets anarkistiska humor kommer "Life of Brian - Ett herrans liv" tillbaka på svenska biodukar i februari.
Det är Folkets Hus och Parker som upprepar förra årets succé genom att distribuera påskfilmernas påskfilm "Life of Brian" på biografer i hela landet i vår.

Det är en frustande, anarkistisk satir över både religion och Hollywoods skildringar av allt bibliskt, som ger gott om utrymme åt hela Monty Python-gänget (Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones och Michael Palin) att lysa i flera olika roller var.
 
Filmen var mycket kontroversiell vid premiären 1979 och totalförbjuden i flera länder (bland annat Norge). Idag rankas den som en av historiens roligaste komedier. Historien utspelar sig år 33 e kr i Judéen, där romarna utmattat försöker införa någon slags lag och ordning. Det är en tid av kaos och förändringar, utan någon som helst brist på messias-gestalter eller deras trogna följare.
 

Monty Pythons "Life of Brian - Ett herrans liv" får nypremiär på utvalda svenska biografer från och med 14 februari. Men den som inte orkar vänta kan redan nu streama filmen på Netflix.
| 23 januari 2020 10:00 |