Film

Skribent

MovieZine

22 april 2023 | 21:01

”Terrifier”-clownens skräckinjagande debutfilm hittar till Sverige

Mördarclownen Art satte skräck i biobesökarna i höstas. Snart finns den moderna slasherikonens långfilmsdebut ”All Hallow's Eve” att hyra på video-on-demand.
”Terrifier 2” blev minst sagt förra årets stora skräcksnackis och en av de största indieskräcksuccéerna på flera år. Art the Clowns motbjudande mördarodyssé skapade rubriker då den fick amerikanska publiken att kräkas och fly biosalongen. Antagligen var det bara PR-snack men när MovieZine förhandsvisade filmen i höstas delade vi ändå ut spypåsar, var ju bäst att vara på den säkra sidan!
 
Även om spypåsarna inte kom till användning så levererade ”Terrifier 2” köttigt och otäckt ultravåld med glimten i ögat och alla splatterfans kände sig tillfredsställda.
 
Men visste du att den fruktade clownen är en del av ett större rysar-universum? Första gången karaktären fick liv var redan 2008 i kortfilmen ”The 9th Circle” som senare följdes upp med ytterligare en kortfilm (den hade titeln ”Terrifier” och ska inte blandas ihop med långfilmen från 2016). Regissören Damien Leone slog senare ihop sina otäcka verk till den längre antologifilm, ”All Hallow's Eve”.
 
Den 1 maj släpps den för första gången i Sverige på video-on-demand. Tidigare var det bara importfilm som gällde för den hårdhudade skräckfanatikern.
 
Skräckclownens första långfilm (som är en antologi) är inte heller något för de känsliga.
 
I ”All Hallow's Eve” får vi följa en barnvakt som hittar en videokassett som innehåller ruggiga filmer med clownen Art och det dröjer inte länge innan han visar sig i den verkliga världen. Precis som med "Terrifier" så rekommenderas det att ha svart bälte i skräckfilmstittande då känsliga tittare varnas.
 
”All Hallow's Eve” hittar till vod-tjänster som SF Anytime den 1 maj.
| 22 april 2023 21:01 |