Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 oktober 2021 | 18:00

"Terminator 2" släpps i ny 4K-utgåva i höst

James Camerons actionklassiker firar 30 år med en ny steelbook-utgåva.
MovieZine tipsar om nya produkter och specialerbjudanden hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller köplänkar. Vi reserverar oss för prisändringar.
 
Efterlängtade nyheter för alla oss James Cameron-fans! Nu är det klart att "Terminator 2: Domedagen" släpps i en ny uppdaterad 4K-utgåva i slutet av november.

Cameron själv har övervakat och godkänt filmens digitala restaurering, som sammanfaller med 30-årsjubileet. Action/sci-fi-klassikern från 1991 är än idag svåröverträffad i sin genre, och ett måste i varje filmälskares samling.
 
 
 
4K-utgåvan kommer i en tjusig steelbook, där tre versioner av filmen ingår: bioversionen (137 min), Special Edition (154 min) och en Extended Special Edition (156 min). Dessutom ett par bortklippta scener och en helt ny 55-minuters dokumentär kallad "Reprogramming the Terminator".
 
Det finns även en exklusiv "Vinyl Edition", här ingår Brad Fiedels soundtrack fördelat på 2 LP:s.
 
I Sverige finns båda att beställa som import från bland annat Discshop, där de blir tillgängliga 10 december. 
 
  
Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong och Robert Patrick medverkar i uppföljaren till kultfilmen "The Terminator", om kampen för att förhindra ett framtida krig mot mördarmaskiner. "Terminator 2" nominerades till 6 Oscars och vann 4, bland annat för sina banbrytande CGI-effekter.
| 10 oktober 2021 18:00 |