Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

25 juli 2023 | 11:30

Mums! Xbox nya handkontroll luktar pizza

Microsofts nya kontroll är ett samarbete med nya “Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem”.
I augusti släpps äntligen Jeff Rowes “Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem” som produceras av radarparet Seth Rogen och Evan Goldberg. Inför premiären har Microsoft tillverkat en Xbox-kontroll som luktar… pizza.
 
I ett pressmeddelande skriver Microsoft att kontrollerna är "designade med en inbyggd doftspridare formad som en läcker slice New York-pizza, tack vare detta kommer kontrollerna att leverera doften av sköldpaddornas älskade måltid när du spelar”.
 
Och vi får inte bara en, utan fyra olika kontroller som representerar ninja-sköldpaddorna Leonardo, Raphael, Donatello och Michelangelo. Om varje kontroll får en unik doft framgår dock inte.
 
 
Hur lägger man vantarna på dessa då? Jo, dessvärre går de inte att köpa, utan Microsoft lottar ut dessa i en tävling. För att delta krävs det bara att man följer Twitter-kontot Xbox Game Pass, och retweetar inlägget ovanför.
 
“Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem” är en reboot av filmserien, och likt “Spider-Verse”-filmerna tar nya äventyret inspiration från serietidningar och skiljer sig rent utseendemässigt från tidigare verk med sköldpaddorna.
 
 
Premiär för “Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem” blir den 2 augusti i Sverige.
| 25 juli 2023 11:30 |