Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 augusti 2014 | 11:00

"Teenage Mutant Ninja Turtles" in som tvåa på biotoppen

Marvels "Guardians of the Galaxy" är fortfarande den mest sedda biofilmen.
Action och äventyr råder det inte brist på när sommarens blockbusters får härja fritt på bio. Helgen bjöd också på en del barndomsnostalgi med premiären av ”Teenage Mutant Ninja Turtles”. 35 536 biobesökare knallade iväg för att se sköldpaddornas reboot (som redan är klar för en uppföljare).

Men det räckte inte för att inta förstaplatsen. Populäraste filmen på svenska biodukar är även denna vecka James Gunn-regisserade ”Guardians of the Galaxy”. 

Trea efter ”Turtles” hamnar animerade ”Draktränaren 2”. Av veckans övriga premiärer lyckades bara Francois Ozons ”Isabelle” ta sig in på topp 20-listan och då på en 18:e plats.


I USA kickar ninjahjältarna röv på förstaplatsen med ca 65 miljoner dollar i premiärhelgens intäkter. "Guardians of the Galaxy" håller ställningarna med stabilt pengaflöde in i kassan men tvingas klättra ner till silverpallen. Den tredje mest sedda filmen är tornadorullen "Into the Storm", som i veckan också drabbar Sverige.

Det var också premiär för Lasse Hallströms "100 steg från Bombay till Paris", det välsmakande dramat landade på 4:e plats med 11 miljoner dollar.
| 11 augusti 2014 11:00 |