Film

Skribent

Alexander Svensson

16 mars 2024 | 17:30

Ny DC-film avslöjad - sätter unga hjältar i fokus

DC satsar på unga talanger i nästa superhjälteteam!
Omstarten av DCs filmuniversum under James Gunn ångar på för fullt. "Superman" har flugit till Norge för inspelning, "Peacemaker" inleder produktion i sommar, och animerade “Creature Commandos” är snart redo för premiär. Nu avslöjas ytterligare ett DCU-projekt som är i görningen: en film av “Teen Titans”.
 
Det är The Hollywood Reporter som avslöjat att “Teen Titans” är under utveckling som film för nya DCU. Manusförfattare är Ana Nogueira, en skådespelare och manusförfattare som även skriver kommande “Supergirl: Woman of Tomorrow”, som även den utspelar sig i DCU. Att hon får uppdraget att ta “Teen Titans” från serietidning till skärm implicerar att Gunn är nöjd med hennes arbete på “Supergirl”, vilket han tidigare också uttryckt.
 
Nightwing är en vanlig medlem av Teen Titans. Här spelad av Brenton Thwaites i nedlagda "Titans" från 2018.
 
“Teen Titans” är en superhjältegrupp i DCs superhjälteuniversum som består av yngre hjältar och diverse sidekicks. Teamet debuterade i serietidningsvärlden 1964, och några av de kända karaktärer som varit medlemmar genom åren är Nightwing, Wonder Girl, Raven och Kid Flash.
 
Det här blir inte första gången vi får se “Teen Titans” i live-action-adaption. De fick röja runt i totalt fyra säsonger i tv-serien “Titans”, med bland andra Brenton Thwaites, Anna Diop och Alan Ritchson. Serien lades ner efter fyra säsonger 2023 och inte är en del av det nya DCU. Vi får alltså vänta oss nya versioner av karaktärerna, och nya skådisar i rollerna.
 
Är du taggad på att se “Teen Titans” i filmformat?
| 16 mars 2024 17:30 |