Spel

Skribent

Anders Eklöf

28 juli 2020 | 17:42

Det tecknade spelet "Cuphead" kommer till Playstation 4

Det riktigt svåra spelet "Cuphead", med grafik inspirerat av tecknade kortfilmer från 30-talet, kommer nu även till Playstation 4.
För tre år sedan släpptes det då Xbox One-exklusiva spelet "Cuphead", som lånar sin grafiska presentation från tecknade kortfilmer från 1930-talet av studior som Walt Disney Animation Studios och Fleischer Studios. 
 
Spelet handlar om Cuphead och Mugman, som måste återbetala en skuld till djävulen genom att besegra ett gäng underliga typer åt honom. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Spelet har varit en skaplig succé för att komma från en mindre studio då det sålde över fem miljoner exemplar på två år, blivit hyllat av både kritiker och spelare och vunnit ett flertal priser. Det ska dock sägas att det är ett ohyggligt svårt spel, så det är inget för någon som har lätt att slänga handkontrollen i väggen. 
 
Sedan dess har "Cuphead" även kommit till Nintendo Switch, men under det digitala eventet Summer Games avslöjades det att spelet även är på väg till Playstation 4.
 
Med en riktigt snygg trailer animerad i stop motion, fick vi även reda på att spelet är ute på konsolen redan idag. 
 
 
Det är sedan tidigare känt att det ska komma en tv-serie till Netflix baserad på spelet, kallad "The Cuphead Show". Serien kommer inte vara handritad som spelet, men lånar helt klart designen från 30-talet. Cirkeln är helt enkelt sluten, då ett spel inspirerat av gamla tecknade filmer nu faktiskt får en egen tv-serie. 
 
Det finns i dagsläget inget datum för när serien har premiär på Netflix. 
 
 
Det är även ett DLC på väg, kallat "Cuphead: The Delicious Last Course", som ska släppas någon gång under året. Här kommer nya banor och bossar att finnas tillgängliga, samt en ny spelbar karaktär i form av Ms. Chalice. 
 
Under presentationen på Summer Games Fest berättade utvecklade att de jobbar hårt på att få ut det innan årets slut, men det finns för närvarande inget specifikt datum. 
 
 
Har du spelat "Cuphead" och har du i så fall klarat det? 
| 28 juli 2020 17:42 |