Serie

Skribent

MovieZine

7 november 2022 | 10:00

Teaser: Politisk humor i "Toppen" på Prime Video

Sissela Benn tar sikte på statsministerposten i en ny svensk komediserie. Streamingpremiär 2 december.
Efter ett dramatiskt valår kan vi äntligen snart få skratta lite åt eländet. Svensk politik står i skottlinjen i komediserien "Toppen", som blir Amazons första svenska originalserie på streamingtjänsten Prime Video.
 
I ensemblen i denna "workplace comedy" finns bland andra Daniel Hallberg, Klara Hodel, Leif Andrée och Robert Gustafsson som hårdhudad valgeneral. I den första teaser-trailern möter vi också den fåfänga och självupptagna välfärdsministern, Roxanne (Sissela Benn) som har siktet inställt på att bli Sveriges nya statsminister. 
 
- Jag spelar Roxanne Wiklund, en politiker som kommer från Höör. Hon kommer från lokalpolitiken men har kommit upp sig och fått en chans att leda Välfärdsdpartementet. Hon är som ett stort barn. Det vissa vissa utmaningar för henne att nå sitt mål. Men som tur är har hon ett jättebra team - och väldigt mycket självförtroende. Så hon är ostoppbar. Men har kanske inte så mycket kompetens, berättar Sissela Benn för MovieZine.
 
 
"Toppen" släpps på Prime Video den 2 december. Här kan du läsa mer om Amazons kommande svenska produktioner i höst och vinter.
| 7 november 2022 10:00 |