Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 juli 2020 | 09:55

Teaser: En första titt på Netflix-serien "Young Wallander"

Den första säsongen med Adam Pålsson i huvudrollen som Kurt Wallander släpps "snart" på Netflix.
Den nya Netflix-serien "Young Wallander" är givetvis baserad på Henning Mankells bästsäljande böcker, som adapterats många gånger tidigare. Den här gången rör det sig däremot om en modern tolkning av kriminalpolisen Kurt Wallander, som utspelar sig i ett samtida Sverige - och ett samhälle som blir allt mer våldsamt.
 
Men precis som seriens titel avslöjar, så får vi denna gången följa en yngre version av Wallander (spelade av Adam Pålsson) där vi får se hur karaktären hade varit som nyutexaminerad polis idag. När Kurt misslyckas med att rädda en tonåring från ett fruktansvärt angrepp, måste han även lära sig med att leva med skuldkänslorna... för att kunna lösa fallet.
 
 
Den första säsongen av "Young Wallander" kommer att bestå av totalt sex avsnitt och har spelats in på engelska, ett något förvirrande faktum som Pålsson förtydligade för MovieZine under en intervju ifjol:
 
- Kurt Wallander är fortfarande svensk, men "Young Wallander" utspelar sig i något slags alternativt universum där alla svenskar pratar engelska med varandra - men fortfarande har alla skyltar och liknande på "vanlig" svenska, haha. Lite förvirrande kanske, men jag tror att det kommer bli bra.
 
Utöver Adam Pålsson i huvudrollen som Wallander kommer vi även få se Richard Dillane, Leanne Best, Ellise Chappell, Yasen Atour, Charles Mnene, Jacob Collins-Levy, Alan Emrys och Kiza Deen dyka upp framför kameran under den första säsongen. Ole Endresen och Jens Jonsson står för regin medan Benjamin Harris, Anoo Baghavan, Ben Schiffer och Jessica Ruston har skrivit manus.
 
Det är i nuläget oklart exakt när "Young Wallander" kommer att släppas, mer än att det är "snart"... så troligtvis någon gång redan nu under hösten.
 

Läs också: Adam Pålsson blir Kurt Wallander i Netflix-serien "Young Wallander"

 
Kommer du att ge "Young Wallander" en chans under hösten? Kommentera gärna nedan!
| 30 juli 2020 09:55 |