Film

Skribent

Josefine Krischausky

10 september 2022 | 18:00

Teamet bakom "Frost" gör ny animerad Disneymusikal

Filmen "Wish", med Oscarsvinnaren Ariana DeBose i huvudrollen, får premiär i november 2023.
En ny, animerad musikal från Disney är på väg. Under mässan D23 Expo presenterades den kommande filmen "Wish", från regissören Chris Buck och manusförfattaren Jennifer Lee, som sedan tidigare ligger bakom framgångsrika "Frost".
 
Den Oscarsvinnande skådespelaren Ariana DeBose ("West Side Story") gör rösten till filmens huvudkaraktär, Asha, en sjuttonårig tjej som lever i ett rike där alla önskningar har förmågan att gå i uppfyllelse. Efter att en dag ha vädjat om att få hjälp av vägledning, lyckas hon lägga händerna på en äkta, kraftfull stjärna, som kommer ned till henne från himlen.
 
Deadline rapporterar också att skådespelaren Alan Tudyk, känd för att ha medverkat i alla produktioner från Disney Animation Studios de senaste 10 åren, kommer att låna ut sin röst till "Wish". Tudyk kommer att höras som en get vid namn Valentino, som tillsammans med Asha kommer gå en otäck skurk till mötes i filmen.
 
 
Buck regisserar "Wish" tillsammans med Fawn Veerasunthorn, som tidigare har arbetat på bland annat "Raya och den sista draken" och "Zootropolis". Filmen kommer att innehålla en samling originallåtar, skrivna av den Grammynominerade artisten Julia Michaels.
 
"Wish" får premiär i november 2023.
| 10 september 2022 18:00 |