Film

Skribent

Tobias Andersson

26 juli 2023 | 06:00

Grattis ”Grinchen”-flickan, 30 år! Från barnskådis till rockstjärna

Exakt hur hon firar sin födelsedag har vi såklart inte koll på. Men en kvalificerad gissning säger oss att hon dragit flera lager med kajalpennan och headbangar till valfri hårdrocksplatta på sin 30-årsfest.
Vi säger stort grattis till Taylor Momsen som fyller 30 år idag! Tillsammans med alla julfilmsälskare som åskådare lyckades hon med konststycket att muntra upp den cyniske julhataren Grinchen.
 
Då var hon bara sju år ung och ”Grinchen – julen är stulen” var hennes första roll i en långfilm. En roll som banade väg för hennes karriär som barnskådis. Bland annat har vi sett henne spela Mel Gibsons dotter i krigsdramat ”We Were Soldiers”.
 
Sedan dess har det hunnit hända mycket i Taylor Momsen karriär inom showbiz. I tonårsdramat ”Gossip Girl” dök hon upp i flertalet säsonger som karaktären Jenny Humphrey. Visst minns du henne i serien? Den där naiva tjejen som gjorde allt för att passa in bland de populära klasskamraterna i plugget.
 
Under flera säsonger hade hon en av huvudrollerna i ”Gossip Girl”.
 
Men senast har Taylor Momsen sadlat om...
 

...till rockstjärna

 
”Grinchen”-tjejen skriver idag musik med tunga tongångar. Något hon gjort i över tio års tid. Som rebellisk 17-åring drog hon på sig mängder av lager med eyeliner och såg till att garderoben endast bestod av svarta nyanser. En karriär och gothstil hon fortfarande kör stenhårt på. Hon la skådespelaryrket på hyllan, men må ha blivit en mer framgångsrik rockstjärna med sitt band The Pretty Reckless där hon greppar micken på scenen.
 
Taylor Momsen - idag rockmusiker. Foto:Pressbild/Andrew Lipovsky
 
Att hon la ner en stundande framgångsrik karriär inom filmindustrin är inget hon ångrar.
 
– Det finns en del saker jag ångrar. Men slutat skådespela är inte en av dem. Det känns som att jag startade bandet i rättan tid. Skådespeleriet var mer som ett jobb för mig, så att så snart jag kunde slutade jag mitt jobb och flydde iväg med ett rockband, har Momsen sagt till musiksajten Rocknytt. (Där jag, undertecknad skribent, i rollen som musikjournalist fick tag på den upptagna artisten för en kommentar inför hennes första Sverigekonsert.)
 
Men Momsen har ändå skådespeleriet att tacka för att hon fick upp ögonen för musiken. Det var nämligen i ”Grinchen” som hon för första gången gick in i en inspelningsstudio.
 
– Det var ett stort ögonblick i mitt liv. Jag kände då att jag ville göra musik för resten av mitt liv, har hon sagt i en intervju med Today.
 
The Pretty Reckless - rockbandet som Taylor Momsen startade för över tio år sedan. Foto: Pressbild/Andrew Lipovsky
 
Hade du koll på att Taylor Momsen slutat skådespela och blivit tuff rockstjärna?
| 26 juli 2023 06:00 |