Film

Skribent

Alexander Dunerfors

7 maj 2014 | 19:01

Tävling! Hyllat fängelsedrama söker en svensk titel

Här är din chans att döpa en biofilm! Filmdistributören NonStop Entertainment söker förslag från MovieZines läsare på vad "Starred Up" ska heta på svenska.

Jack O'Connell spelar huvudrollen som tonårsbrottslingen Eric som flyttas upp till ett vuxenfängelse - det är vad termen "starred up" syftar på.

- Vi tycker "Starred Up" är en cool titel, men begreppet är knappt känt i Storbritannien, så det känns lite mycket begärt att vi svenskar ska veta vad det betyder. Det här är en av de där riktigt stora filmupplevelserna som kommer från ingenstans och tar en med storm, nu är vi på jakt efter en titel som matchar det!, säger Jakob Abrahamsson, distributions- och inköpschef på NonStop Entertainment.

Vad ska filmen heta på svenska? Maila in ditt/dina förslag till tavling@moviezine.se. Deadline är 16:e maj klockan 12. 

Om ditt förslag väljs ut får du, förutom evig ära, 10 DVD-filmer, 2 fribiljetter till filmen och en poster med den utvalda titeln!

Obs: Om inget av förslagen väljs, kommer vi ändå att lotta ut priserna bland alla tävlande.

Filmens synopsis:

Den explosiva och våldsamma unga brottslingen Eric möter sin överman när han förflyttas från ungdomsanstalten till det fängelse där hans far suttit större delan av hans uppväxt. Allteftersom Eric lyckas alliera sig med nyfunna vänner innanför fängelsemurarna börjar han ifrågasätta sitt eget raseri, men vid det laget är redan krafter bortom hans kontroll satta i rörelse.

"Starred Up" har bland annat visats på Berlins filmfestival och Göteborgs filmfestival. MovieZines recensent Victoria Machmudov skrev "...den slår ned som en blixt med perfekt rollsättning och träffsäker regi. Det är en upplevelse som måste upplevas!"

Filmen har svensk biopremiär i augusti.

Se trailern:

| 7 maj 2014 19:01 |