Serie

Skribent

MovieZine

17 mars 2023 | 08:30

"Tatueraren i Auschwitz" blir tv-serie

Hyllad roman blir serie med Melanie Lynskey och Jonah Hauer-King i rollistan. Streamingpremiär 2024.
Skådespelarna Jonah Hauer-King (från Disneys kommande "Den lilla sjöjungfrun") och Anna Próchniak ("Warsaw 44") spelar huvudrollerna när bästsäljande romanen "Tatueraren i Auschwitz" blir tv-serie. Hyllade Melanie Lynskey ("The Last of Us") gestaltar bokens författare Heather Morris.
 
"Tatueraren i Auschwitz" har sålt i över 12 miljoner exemplar och trollbundit människor över hela världen. Boken, som bygger på en sann historia, skildrar hur Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942, där han tvingas att tatuera de medfångar som väljs ut för att arbeta sig till döds istället för att gasas ihjäl.
 
Han utför sin uppgift med mekanisk effektivitet tills han blir blixtförälskad i Gita Furman, en ung kvinna han ska tatuera. Han bestämmer sig för att göra allt för att de båda ska överleva lägret. Historien är en berättelse om hur kärlek kan övervinna koncentrationslägrets omänskliga förhållanden.
 
Jonah Hauer-King, Anna Prochniak, Melanie Lynskey och Jonas Ney spelar i "Tatueraren från Auschwitz". Foto: Viaplay
 
– Det är en stor ära att få berätta Lales otroliga historia, som han var så modig att dela med sig av. Jag har den största respekt och beundran för hans förmåga att hitta mänsklighet och vänlighet på den mest omänskliga av platser, säger Jonah Hauer-King i ett pressmeddelande.
 
Den sex delar långa serien regisseras av Tali Shalom-Ezer och kommer att få svensk premiär 2024 på Viaplay.
| 17 mars 2023 08:30 |