Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 september 2017 | 21:00

Taron Egerton försvarar kontroversiell sexscen i "Kingsman"-uppföljaren

Vad gör man inte för sin nation? (Varning för spoilers!)
Actionuppföljaren ”Kingsman: The Golden Circle” har knappt kommit ut på bio, men en oväntad sexscen skapar redan rabalder.

I filmen går Eggsy (Taron Egerton) undercover på en musikfestival för att förföra Clara (Poppy Delevingne), flickvännen till en skurk. Han behöver placera en mikroskopisk sändare på henne på ett… intimt ställe. Kläderna åker av, hans finger närmar sig hennes trosor... och ni kan räkna ut vad som händer sen. Mission: accomplished.

I en intervju med Screenrant fick skådespelaren försvara scenen och säger att det är regissörens avsikt att chocka publiken:

- Det här är vad Matthew gör. Det är hans signatur. I ”Kick-Ass” var det Chloe Grace Moretz som svor, i första ”Kingsman” var det svenska prinsessans rumpa, och nu detta.
 
 
- Det kommer inte falla alla i smaken, men det får igång ett samtal. Allt vi gör är att explicit visa upp det som Bond oftast anspelar på.
 
Egerton förklarar att han var nervös inför inspelningen med Poppy Delevingne. Hennes man kom till hjälp.

- Så som det beskrevs i manuset tänkte jag ”Verkligen?” Jag sa till Matthew att jag inte kände mig bekväm med scenen. Så det är inte min hand ni ser - det är Poppys make. Han räddade världen.
 
”Kingsman: The Golden Circle” går nu på bio.
| 22 september 2017 21:00 |