Film

Skribent

Thomas Linnaeus

5 november 2022 | 11:00

Tarantino vägrar regissera superhjältefilmer: “Jag söker inte jobb"

Stjärnregissören som ligger bakom klassiker så som “Pulp Fiction” och “Reservoir Dogs” vägrar arbeta med både DC och Marvel, berättar han i en ny intervju.
I samband med att regissören Quentin Tarantino släpper boken “Cinema Speculation” har han i en ny intervju avslöjat att han inte kommer ta sig an några superhjältefilmer, rapporterar Deadline.
 
- Du måste vara en regissör som jobbar på beställning för att göra såna filmer. Jag är inte en sådan. Jag söker inte jobb.
 
Han jämför situationen med vilken roll filmmusikalerna hade fram till 60-talet, som var populära men inte uppskattade av auteur-regissörerna:
 
- Jag kan knappt vänta tills de säger samma sak om superhjältefilmer. Analogin fungerar eftersom det är ett liknande grepp [som superhjältefilmer har på industrin].
 
Quentin Tarantino har tidigare sagt att han endast vill regissera 10 filmer, och hans senaste verk “Once Upon a Time in Hollywood” var hans nionde enligt hans egen räkning. De bägge “Kill Bill”-filmerna räknas som en exempelvis.
 
Vilken genre eller ämne bör Tarantino ta sig ann i sitt nästa projekt?
| 5 november 2022 11:00 |