Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 april 2020 | 07:40

Tarantino om superhjältefilmen som aldrig blev av

Quentin Tarantino lekte med tanken på att filma Marvels "Luke Cage" redan på 90-talet. Så vad hände?
En superhjältefilm signerad Tarantino? Det är kanske inte så otänkbart som det låter. Efter debuten med "Reservoir Dogs" år 1992 funderade en ung Quentin på att föra Marvels hjälte Luke Cage till bioduken.

Quentin Tarantino berättade nyligen i Amy Schumers podcast att "Luke Cage" kunde ha blivit hans tredje film, istället för "Jackie Brown" (1997).

- Det fanns en tid långt innan all den här Marvel-skiten kom. Jag var en stor seriesamlare när jag växte upp, och två av mina favoriter var Luke Cage och Shang-Chi, avslöjar filmskaparen.
 
 
I titelrollen ville han se ingen mindre än Laurence Fishburne, som hade imponerat på honom i "King of New York" (1990). Men Tarantino stötte på motstånd bland sina vänner:

- Mina vänner som är serietidningsnördar avrådde mig. Jag tyckte Fishburne hade varit perfekt. Men de sa "nej, nej, nej, det måste vara Wesley Snipes". Jag gillade Wesley, men Larry Fishburne är praktiskt taget Marlon Brando. De sa att "han måste komma i form, men Wesley är redan där". Skit samma, tänkte jag. Så viktigt är det inte. Jag sa: "Dra åt helvete, ni förstörde allt", minns Tarantino.
 
 
Filmvärlden verkar ha klarat sig rätt bra ändå utan hans bidrag till serietidningsgenren. Quentin fick skapa sin alldeles egna hjälte i "Kill Bill", och Laurence Fishburne var stentuff i "Matrix".

Dessutom fick Wesley Snipes snart spela Marvelkaraktären "Blade", en av de tidigaste filmerna att starta den moderna superhjältetrenden. "Luke Cage"-fans skulle få en kortlivad Netflix-serie många år senare.
| 7 april 2020 07:40 |