Film

Skribent

MovieZine

29 februari 2024 | 19:30

Tarantino hyllar Spielberg-filmen som fick honom att tappa hakan: "Borde ha vunnit en Oscar"

Det bor visst en romantiker i gamle Quentin.
Man kanske inte tänker sig Quentin Tarantino som en musikalsnubbe. Men om musikalen ifråga är gjord av Steven Spielberg, då är det oemotståndligt.
 
Under ett podcast-snack med Bret Easton Ellis (författaren bakom "American Psycho") passade Tarantino på att ösa beröm över kärleksdramat "West Side Story" som släpptes för ett par år sedan:
 
- Jag älskade "West Side Story". Den bästa filmen från 2021. Den borde ha vunnit en Oscar, och killen som spelade Riff borde ha vunnit en Oscan. Det är den enda filmen som jag sett på bio på egen hand två gånger. Det var bortom allt. Den var lika bra som "Fury Road".
 
 
En liknelse med George Millers fartfyllda och supersnygga "Mad Max"-prequel? Otippat! World of Reel tillägger att Ellis höll med Tarantino, och såg "West Side Story" som Spielbergs stora comeback sedan hans sista riktigt vassa film, 2005 års "München".
 
Spielbergs svängiga remake på 60-talsklassikern "West Side Story" nominerades till 7 Oscars, bland annat för Bästa film. Det året vann "CODA", och Jane Campion ("The Power of the Dog") knep statyetten för Bästa regi.
 
 
Håller du med Tarantino - borde "West Side Story" ha vunnit Oscarn för Bästa film? Kommentera nedan.
| 29 februari 2024 19:30 |