Film

Skribent

Alexander Svensson

14 november 2023 | 17:30

Taika Waititi har för mycket att göra - hinner inte med en femte Thor-film

Waititi låter hälsa att han är fullbokad de närmsta sex-sju åren.
Taika Waititi har på senare år varit ett stort namn i filmvärlden, både som skådespelare och regissör. Han har både spelat i och regisserat projekt som “The Mandalorian”, “Jojo Rabbit” och “Our Flags Mean Death”. Störst kommersiell framgång har han dock haft hos Marvel, där han gjort både “Thor: Ragnarok” och “Thor: Love & Thunder”. Men nu verkar Waititis tid i superhjältevärlden ha nått sin ände, åtminstone för tillfället.
 
I en ny intervju med Business Insider har Waititi nu bekräftat att han inte kommer att regissera en till “Thor”-film. På frågan om huruvida Marvel jobbar på en femte “Thor” svarar han nämligen:
 
- Jag vet inte om det stämmer. Det jag vet är att jag inte kommer att vara involverad. Jag ska fokusera på alla andra filmer jag skrivit på för att göra.
 
Utöver att regissera så har Waititi också spelat stengubben Korg i "Thor"-filmerna. Huruvida han är för upptagen för det med är i skrivande stund oklart.
 
Waititi konstaterar att de närmsta sex-sju åren av hans liv är uppbokade, men att han gärna arbetar mer med Marvel i framtiden när han har tid och möjlighet. Han har inte något emot att se någon annan ta över registolen för nästa “Thor”-film.
 
- Vi har en öppen relation, och om de (Marvel) vill träffa andra personer så är jag glad för det. Jag kommer fortfarande hoppa i säng med dem igen en vacker dag.
 
Enligt Insider är några av de projekt som Waititi ska pyssla med istället för ytterligare en resa till Asgård vara en adaption av den franska serieromanen “The Incal”, en filmatisering av Nobelpristagaren Kazuro Ishiguros bok “Klara and the Sun” och inte minst sin omskrivna “Star Wars”-film.
 
Det ska kanske betonas att det är oklart om det överhuvudtaget blir en femte film om Thor. Marvel inte gjort något officiellt. Men ska det bli av inom de närmsta åren så kommer det iallafall behövas en ny regissör. 
| 14 november 2023 17:30 |