Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

2 maj 2023 | 20:01

Hon spelar huvudrollen i kommande "Alien"-serien

Sydney Chandler som medverkade i amerikanska “Skam” kommer att spela huvudrollen i Noah Hawleys “Alien”-serie.
Noah Hawleys kommande “Alien”-serie på kanalen FX har hittat sin huvudroll, rapporterar IGN. Sydney Chandler har fått jobbet i serien som startar sin produktion senare i år. Vem hon kommer spela är i dagsläget okänt dock.
 
I en intervju med Vanity Fair berättade Hawley att serien kommer skilja sig från filmerna:
 
- Hon [Ripley] är en av de bästa rollfigurerna genom tiderna, och jag tycker att historien har berättats ganska perfekt, och jag vill inte bråka med den.
 
Istället kommer filmen att utspela sig på jorden och handla om vad som händer när man försöker tillfångata en xenomorph - som är utomjordingarna från “Alien”-serien. Hawley fortsätter:
 
- I “Alien”-filmerna är utomjordingarna alltid fångade... Instängda i ett fängelse, fångade i ett rymdskepp. Jag tänkte att det skulle vara intressant att ändra på upplägget. Så att insatserna istället blir: "Vad händer om du inte kan hålla den infångad?"
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Sydney Chandler i TV-serien "Pistol" från 2022.
 
Än så länge är lite känt om den kommande serien, men nu börjar rollistan alltså bli tillsatt. Sydney Chandler har bara jobbat några år i branschen, men har redan medverkat i den amerikanska remaken av “Skam” och förra årets 50-talsthriller “Don’t Worry Darling”.
 
Förutom serien har vi även Fede Alvarez kommande “Alien” film på gång, men produktionerna är fristående från varandra. Premiär för serien blir antagligen under 2024.
| 2 maj 2023 20:01 |