Film

Skribent

Thomas Linnaeus

5 mars 2023 | 16:10

Fede Álvarez nya “Alien" kan bli ungdomsdrama

Unga skådespelare från stora projekt såsom “The Batman” och “Shadow and Bone” är klara för regissören Fede Álvarez nytolkning av “Alien”.
Häromdagen skrev vi att Isabela Merced är klar för Fede Álvarez nya tolkning av “Alien”, och nu har ytterligare skådespelare avslöjats för den kommande skräckfilmen. The Hollywood Reporter berättar att Spike Fearn (“The Batman”), David Jonsson (“Industry”), Aileen Wu (“Away from Home”), och Archie Renaux (“Shadow and Bone”) alla är klara för projektet.
 
Förutom att avslöja rollistan bekräftar även 20th Century Studios att produktionen av nya “Alien” startar redan 9 mars i Budapest.
 
Ung rollista i nya "Alien". Foto: Variety
 
Fede Álvarez sitter på registolen, och är dessutom manusförfattare och producent för filmen. Nya “Alien”, som fortfarande inte har en titel, är ingen reboot eller regelrätt uppföljare, utan är en fristående film som utspelar sig i “Alien”-universumet.
 
Vi vet sen tidigare att Cailee Spaeny kommer spela huvudrollen i nya “Alien”, och med tanke på rollistan, så verkar det som att filmen får ett ungdomsperspektiv. Filmens officiella synopsis lyder "en grupp unga människor på en avlägsen värld, hamnar i konflikt med den mest skrämmande livsformen i universum”. Vi håller tummarna för att nya “Alien” blir mer skräckis än tonårsdrama.
 
Premiär för nya “Alien” är i dagsläget oklart.
| 5 mars 2023 16:10 |