Spel

Skribent

Viktor Eriksson

26 januari 2024 | 18:30

"Nintendo Switch 2" uppges släppas i år - får större och sämre skärm

Nya uppgifter pekar på att nästa Nintendo-konsol använder sig av en 8 tums LCD.
Nintendo har än så länge inte sagt något officiellt om sin nästa spelkonsol efter Nintendo Switch. Likväl så har uppgifterna om “Switch 2” avlöst varandra och dessutom från trovärdiga källor. Nu säger Omdias proffsanalytiker Hiroshi Hayase att den kommande konsolen kommer att släppas senare i år och att den kommer få en 8 tums LCD-skärm, rapporterar Bloomberg.
 
Detta skulle i så fall vara den största bildskärmen någonsin på en Nintendo-konsol. Nintendo Switch har en bildskärm på 6,2 tum medan Switch Oled har en skärm på 7 tum. Även konkurrenten Steam Deck har en bildskärm på 7 tum.
 
Samtidigt skulle en LCD-skärm innebära ett tekniskt steg tillbaka från OLED-skärmen som finns i dagens dyrare Nintendo Switch-modell som släpptes 2021. Även Steam Deck släppte nyligen en ny variant av sin handhållna speldator som använder en OLED-skärm.
 
Nintendo själva har inte kommenterat uppgifterna. Företagets ursprungliga Nintendo Switch-konsol lanserades i mars 2017, vilket innebär att det snart gått sju år sedan den släpptes.
 
| 26 januari 2024 18:30 |